KRANSSIPAJA

Kiinnostaako käsityöt ja jouluiset askartelut? Haluatko oppia luonnonmateriaalien sitomista?  Tule tekemään oma havukranssi!

Paja on tarkoitettu 16-29-vuotiaille. Aiempaa kokemusta ei tarvita, vaan osallistumiseen riittää kiinnostus käsitöistä ja askartelusta.

Pajassa tutustutaan kranssien sitomisen tekniikoihin ja tehdään havukranssi itse luonnonmateriaaleista tehtyyn pohjaan. Osallistujat pääsevät oppimaan uusia kädentaitoja ja valmistamaan koristeita vaikka lahjaksi. Päivän aikana nautitaan pientä tarjoilua viihtyisässä maatilaympäristössä.

Paja on täysin maksuton, osallistujille tarjoamme välineet havukranssin tekemiseen sekä pientä syötävää ja juotavaa (erityisruokavaliot huomioidaan). 

HUOM! muistathan ilmoittautua ennakkoon 21.11. mennessä. Järjestämme myös maksuttoman kuljetuksen paikan päälle tarvittaessa (tieto ilmoittautumisen yhteydessä).

Yhteyshenkilö Hanne Pöllänen hanne.pollanen@savonlinnankesayliopisto.fi +358 44 491 9436

Tervetuloa mäelle!

ELONKORJUU ETKOT

Elokuun viimeisenä lauantaina 28.8. klo 11-15 Soinilanmäen Tilalla fiilistellään sadonkorjuutunnelmaa Elonkorjuu Etkojen merkeissä!

Mukana on useita lähialueen tuottajia myymässä omia huipputuotteitaan; saatavilla lihaa, kananmunia, kasviksia, hunajaa, jäätelöä, käsitöitä...

DO Saimaa-chef ja lähiruokalähettiläs Ilkka Arvola saapuu valmistamaan burgereita ja lettupannu käy kuumana Maa- ja kotitalousnaisten kojulla!

Päivän aikana on mahdollista viritellä hoksottimia ja päästä pelaamaan Mysteeri maatilalla-pakopeliä!

Lapsille on tarjolla mm. talutusratsastusta tehtäväradan merkeissä ja polkutraktoreilla sekä keppihevosilla voi viilettää puutarhassa.

Tapahtuman aikana tilan kaikkiin eläimiin pääsee tutustumaan, Kainuunharmas-lampaat tulevat puutarhaan rapsuteltaviksi ja syyskuussa syntyville karitsoille pääsee jättämään nimiehdotuksia!

Puutarhakahviossa tarjolla kupponen kuumaa, tilan omaa mehua, pullaa ja pientä suolaista.

Ei pääsymaksua, mutta varaathan käteistä mm.kahviota varten.

Mukana mm.:

Salmelan Tila
Muurahaismäen Tila
Tenhulan Tila
Mangalitzatila Toivola
Kyytselän jäätelö
Viuhonmäen hunaja

Yhteistyössä:

Hankkija Savonlinna
Tiisanmäen Lammastila
Maa- ja kotitalousnaiset
DO Saimaa

Lämpimästi tervetuloa Soinilanmäelle!

Tapahtuma järjestetään ulkotiloissa, joten vaadittavien turvavälien pitäminen onnistuu helposti. Alueelta löytyy myös käsidesipisteitä.

SOINILANMÄEN VERKKOKAUPPA

Avasimme tilan verkkokaupan, josta löydät ihanat, persoonallisten lampaiden innoittamat korut, keramiikkaa ja herkkuja.

Harmaskorut on suunnittelut Soinilanmäelle yksinoikeudella Jenni Rutonen Design. Jennin koruissa elävät vahvasti tarinat, luonto, muistot ja kokemukset. Nämä seikat yhdistävät meitä, sillä Mäelläkin luonto, luonnonmukaisuus ja elämysten tarjoaminen ovat vahvasti läsnä. Korut ovat saaneet muotonsa oikeista lampaista ja korusarjat on nimetty näiden valloittavien persoonallisuuksien mukaan: Jahti, Aamu ja Nuppu.

Uunipadat, purkit ja mukit ovat lapinlahtelaisen keraamikon Jari Puttosen käsialaa. Monikäyttöiset keraamiset astiat on valmistettu myrkyttömistä materiaaleista.

Herkullisia PapaNamuja on viittä eri makua. Ne on kehitetty yhteistyössä Savonlinnan ammattiopisto Samiedun kanssa. Tuoreet herkut tehdään aidoista aineista käsityönä.

Tilan emäntä Tiina ja kuuliaisuusveli Mikael karitsoinnissa.

PÄSSIKARITSAT KESÄKSI VALAMOON

Mäen pikkupässit muuttavat kesäksi Valamon luostariin maisemanhoitotehtäviin.

Meille on ilo ja kunnia saada tehdä yhteistyötä luostarin väen kanssa ja on hienoa olla mukana arvokkaan maalaismaiseman ennallistamisessa lampaiden avulla. Valamon veljestön suunnitelma on pitää lampaita Juojärven kauniilla rannoilla maisemanhoitotyössä. Samalla ne tuovat iloa luostarin asukkaille sekä pyhiinvaeltajille. Lampaiden hoidosta vastaa kuuliaisuusveli Mikael.

Käykäähän kesällä Heinävedellä - kiireettömyys ja rauha kutsuvat Valamoon!

KEVÄTTÄ KOHTI!

Moni viettää sydäntalvella rauhallisempaa elämää. Kun luontokin uinuu, höllennetään tahtia. Mäellä on kuitenkin kaikessa hiljaisuudessa valmisteltu tulevaa ja punottu uusia juonia kevääksi.

Valon lisääntyessä ja talven taittuessa kevääksi katse kirkastuu!  Pääsiäisen jälkeen julkaisemme uusia tuotteita ja yhteistyökuvioita sekä päivitämme sivujemme ilmettä. Tässä esimakua uudesta tyylistä, mannekiinina Noittaan Purppura.

SOINILANMÄEN JOULU

Vauhdikkaan vuoden lähestyessä loppuaan Mäelläkin levähdetään hetki. Kupponen kuumaa, takkatuli ja lämmin lampaan talja - niistä on Mäen joulu tehty.

Joulun aikaan herkutellaan hyvällä ruoalla ja nautitaan yhdessäolosta. Rauhoitutaan ja palautellaan mieliin, mitä vuoden aikana onkaan tehty.

Levännein mielin suunnataan katseet kohti tulevaa vuotta. Se tuokin tullessaan paljon uutta!


Ihanat lampaantaljat ja herkulliset lihat Soinilanmäeltä!

Tervetuloa mäelle!

TAPAHTUMAT

Maatilalla pidetään avoimet ovet lauantaina 19.9.2020.

Tule tutustumaan tilaan ja sen eläimiin! Tilalla asustaa Kainuun harmaksia, joka on suomalainen alkuperäinen lammasrotu.

Pääset ihastelemaan pieniä tänä syksynä syntyneitä karitsoja ja antamaan niille nimiehdotuksia!

Hevoset, ankat ja possut löytyvät myös pihapiiristä, jonka äänekkäin asukki on Anselmi-aasi.

Pihakirppiksellä on myynnissä tarvikkeita hevosharrastajille sekä sekalaista kotitaloustavaraa; mm astioita, vaatteita ja leluja useammasta taloudesta.

Uudella ratsastuskentällä pääset ratsastamaan taluttajan kanssa. Keppihevosille on hieno esterata ja vauhdin hurmaa koetaan polkutraktoreilla.

Puutarhakahviosta virvokkeita: tilan mehua, kahvia/teetä, pullaa ja pientä suolaista.

Ei pääsymaksua, mutta varaa käteistä kirppistä ja kahviota varten. Tervetuloa Soinilanmäelle!

Yhteistyössä Hankkija Savonlinna & VALAWood.