Tarinamme

SOINILANMÄKI

Soinilanmäen tila sijaitsee Haapalan kylällä noin 12 km Savonlinnan keskustasta koilliseen, hyvien kulkuyhteyksien varrella. Tila sijaitsee peltojen keskellä, kylän korkeimmalla mäellä.


Soinilanmäen tilaa on sukumme viljellyt jo vuodesta 1936. Maidontuotanto oli tilan päätuotantosuunta vuosikymmenien ajan. Viimeisen parinkymmenen vuoden ajan tilalla ei ollut juurikaan toimintaa, kunnes vuodesta 2017 alkaen tilaa on alettu kehittää uudestaan.

Nykyisin keskitymme lampaisiin ja hevosiin. Lampaat ovat suomalaista alkuperäisrotua, Kainuun harmaksia. Tila tarjoaa kesäisin laidunpaikkoja hevosille ja kesällä 2020 tilalle valmistui uutuutena asiakkaiden käyttöön ratsastuskenttä.

Lue lisää lampaista.

TILAN EMÄNTÄ

Olen Tiina, agrologi AMK (YAMK 2020). Olen suorittanut maatalousalan perustutkinnon Ypäjän hevosopistolla ja valmistunut hevosten hoitajaksi vuonna 2005. Jatko-opinnot suoritin Hämeen Ammattikorkeakoulun Mustialan yksikössä ja valmistuin agrologiksi vuonna 2011. Olen myös suorittanut metsätalousyrittäjän ammattitutkinnon vuonna 2019. Parhaillaan opiskelen Savonia Ammattikorkeakoulussa ylempää agrologin tutkintoa.


Olen pienestä pitäen viihtynyt maalla ja tykännyt puuhata eläinten kanssa. Luonto, metsä ja maaseudun rauha ovat minulle tärkeitä. Arvostan puhdasta ja lähellä tuotettua ruokaa. Haluan tarjota näitä asioita myös sinulle. Tervetuloa tutustumaan tilaan!

Emännän kaveri, suomenajokoira Viitajoen Turbo.